Ontspanningsmuziek
Deze ontspanningsmuziek heb ik gemaakt als achtergrond bij meditatie, Qi Gong beoefening, een ontspanningsmassage, of om gewoon lekker naar te luisteren.
Klik op 'n titel om de tracks te beluisteren en/of te downloaden.

Je mag deze muziek GRATIS downloaden en verspreiden.
Het enige wat ik ervoor terugvraag is vermelding van de titel en de bron. Mocht je een financiŰle donatie willen doen, kijk dan bij Contact voor het rekeningnummer.


Inner Harmony: Alles is trilling, energie. Door resonantie heeft muziek grote invloed op levende wezens. Die invloed is alom bekend: de oude Grieken spraken al van Dionysische (opzwepende) en Apollonische (rustgevende) muziek. Lage klanken werken op het onderste deel van het lichaam, hoge klanken op het hoofd.
Een aantal delen van Inner Harmony is gebaseerd op de melodie van het prachtige, 13e eeuwse, gregoriaanse Dies Irae. Het is als zodanig niet altijd herkenbaar: het is ook in stukken gebruikt, langgerekt, en zelfs achterstevoren.


Ocean Breathing: Deze muziek is ge´nspireerd door het element Water.


gewoonZijn: Speciaal geschreven voor een website, maar hier verlengd tot een uur heerlijke, ontspannende, meditatieve muziek. De harpmelodie is een vertaling van de letters g-e-w-o-o-n-z-i-j-n, in muziek.
download


Watermeditatie: Nˇg 'n uur heerlijke ontspanningsmuziek. Iets meer afwisseling tussen harp en achtergrond, vergeleken met gewoonZijn (zie boven).
download


Cactus_001: Laat het maar over je heen komen...
download
Jeroen Nieuwint